Loading... Loading...

Avalon La Jolla Colony

Updated Mediterranean

Renovation and re-branding of the existing Leasing Office and Recreation Center for this 400 unit apartment complex took place in 2016. The renovation included the primary amenity space which included the swimming pool area, the spa area, and central courtyard; as well as the podium deck level common areas.

With an eye toward updating the 1970’s Mediterranean style, Topia developed a design concept and materials package that would freshen up the exterior spaces, and make use of some areas that were currently outside of the pool area. New cabanas provide shelter around the pool and glass fencing all around visually opens up the space. A new fire pit creates a gathering space where there was none, and the spa has additional seating. Lighting upgrades throughout create a more festive atmosphere.

Client

AvalonBay Communities, Inc.

Type

Residential / Multi-Family

Location

La Jolla, California

enjoyed it? Share it